Peter De Roover.
Volledig scherm
Peter De Roover. © BELGA

Kamercommissie keurt resolutie goed met wisselmeerderheid: N-VA stemt tegen, PS onthoudt zich

De kogel is na een debat van ruim drie uur dan toch door de kerk: de Kamercommissie Buitenlandse Zaken keurde met een alternatieve meerderheid een resolutie goed die het VN-migratiepact steunt. Er waren 10 stemmen voor, 4 tegen en 3 onthoudingen. N-VA stemde zoals aangekondigd tegen. De PS onthield zich omdat die partij liever het migratiepact zonder enig voorbehoud ziet goedgekeurd worden. Morgen stemt de volledige Kamer over de resolutie. 

213 reacties

  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Els Verhoort, integendeel! De PS wil de resolutie (niet het pact) niet goedkeuren omdat ze helemaal geen resolutie willen toevoegen. Ze willen enkel het pact zonder bijkomende opmerkingen, een blanco cheque dus voor de VN.
  • Jacqueline herck

    5 jaar geleden
    Eigenlijk wordt alles duidelijk door naar het origineel document te kijken. Het meest voorkomend belangrijk woord is commitment. Als je dit opzoekt dan krijg je als vertaling verbintenis, verplichting, belofte, gelofte, engagement, verplichting, verbintenis.... en dan komen ze zeggen dat het niet bindend is?
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    VB kiezen is de enigste oplossing om ze pijn te doen , NVA is ook veel bla bla bla maar blijft rustig in hun zeteltje zitten en dat zal ze veeeel stemmen kosten. Eerst stemmen afsnoepen en daarna deze kiezers bedriegen .
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    80% van de bevolking is blijkbaar tegen het migratiepact. Met een x-aantal amendementen tracht men iedereen over te halen om toch met 'ja' te stemmen. Dus, men wil ons wijs maken dat wij ons eigen op-maat-versie zullen hebben. Alle andere deelnemende landen dan ook? En de Premier acht het blijkbaar niet belangrijk genoeg om bij deze toch cruciale stemming aanwezig te zijn. Wat een poppenkast!
  • John De roo

    5 jaar geleden
    Is dit nu een democratie? Nog maar eens het bewijs dat er iets ernstig mis is met ons politiek systeem. 80 % van de bevolking is tegen, de grootste partij van het land is tegen, geen probleem , we maken een wisselmeerderheid en negeren al de rest.