Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u vanavond niet missen op tv

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis in ‘Over eten’.Beeld VRT - Koen Bauters

Een ontluisterende gevangenisdocumentaire, de waarheid over kant-en-klaarmaaltijden, ouderwetse romantiek en een stevige pot bekervoetbal: deze tv-avond heeft het allemaal. Onze 5 tips vindt u hieronder, voor alle andere tv-programma’s kan u hier terecht.

Over eten

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis gaan in dit reportagemagazine op zoek naar de waarheid achter ‘snel en gezond’ eten. Kant-en-klaarmaaltijden zijn de redding voor wie weinig tijd heeft. Snel is het zeker, maar is het ook gezond? Kobe en Danira analyseren 100 dergelijke maaltijden. Danira ontdekt maaltijdshakes; drankjes die alles zouden bevatten wat je nodig hebt. Nog sneller dus, en ook gezonder? Ja, zo blijkt, maar niet vol te houden. Eten is namelijk ook een sociale aangelegenheid.

Om 20.40 uur op Eén.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Croky Cup:  Charleroi - Racing Genk

Liveverslag van Sporting Charleroi - KRC Genk, achtste finale in de Croky Cup. De jongste weken lijkt Racing Genk, een van de titelfavorieten in de competitie, een beetje op zijn tandvlees te zitten. Vanavond wacht de Limburgers een lastige verplaatsing naar Charleroi.

Om 20.25 uur op Q2.

Charleroi en Racing Genk keken elkaar deze zomer in competitieverband in de ogen, vanavond maken ze onder elkaar uit wie verder bekert.Beeld BELGA

Prison

Britse documentairereeks waarin een cameraploeg gedurende zeven maanden toegang kreeg tot de Engelse gevangenis HMP Durham. Er komt een schijnbaar eindeloze stroom aan drugs en gsm’s de gevangenis binnen, meestal via nieuwe gevangenen die de smokkelwaar bij zichzelf hebben ingebracht, waardoor ze zelfs met de meest geavanceerde technieken niet kunnen worden gedetecteerd. De bewakers zijn steeds op hun hoede, want voor hen zijn overdosissen en losgeslagen drugsbaronnen dagelijkse kost.

Om 23.15 uur op Canvas.

Brooklyn

De jonge Ierse immigrante Eilis reist tijdens de jaren 50 van Ierland naar het New Yorkse Brooklyn om er een nieuw leven op te bouwen. Ze wordt verscheurd door heimwee, maar vindt er ook de liefde. Wanneer een tragedie in haar familie haar dwingt om terug naar Ierland te gaan, worden haar toekomstplannen weer onzeker.

Dit romantisch drama is gebaseerd op de roman van de Ierse schrijver Colm Tóibín, die tot script herschreven werd door Nick Hornby (About a Boy, High Fidelity) en geregisseerd door John Crowley (Boy A, Intermission). Het resultaat werd genomineerd voor drie Oscars: beste film, beste aangepaste script en beste actrice. Die laatste doet alle eer aan de acteerprestatie van hoofdrolspeelster Saoirse Ronan. Lees hier waarom De Morgen de film vier sterren waard vond.

Om 20.35 uur op Vitaya.

Dance As One

De dansshow gaat naar een volgende fase: de vijf groepen die elk hun selectieaflevering gewonnen hebben, nemen het nu tegen mekaar op. De groep die het minst synchroon danst, moet de wedstrijd verlaten.

Om 20.35 uur op vtm.

Nicolette Van Dam en Niels Destadsbader presenteren samen 'Dance As One'.Beeld VTM