De Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May. © REUTERS

Stemming uitgesteld? May vreest “grote onzekerheid” in VK als haar brexitakkoord sneuvelt in parlement

In een interview met de Britse Daily Mail waarschuwt de Britse premier Theresa May er vandaag voor dat Groot-Brittannië in “onbekende wateren” terechtkomt als de parlementsleden het brexitakkoord niet goedkeuren dat ze heeft onderhandeld met Brussel. 

14 reacties

  • Marten van Hoorn

    5 jaar geleden
    @André Ducournau: dat is nu net het probleem. Wat als May dit volgt en er over een half jaar wéér een meerderheid voor de Brexit is? Dan is het een wel-niet-wel-niet (knipperlicht) situatie geworden, hetgeen geen stabiele basis is voor een (nieuwe) relatie tussen VK en de EU.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ik begrijp iets niet. Ze vreest onzekerheid. Komt zij wel buiten ? Laatst op een kleinere Engelse zender een programma gezien waar ze de man op de straat vroegen in heel het VK wat hij verwachte en hoe het verder moet. bijna 80% vind de uitstap een catastrofe omdat mensen nooit zijn geinformeerd geweest. Bij de business was meer dan de helft vrijwel zeker van een recessie in het VK. Het volk wil vooral een no go en een verbeterde wetgeving rond immigratie.Dat laatste is in het VK een lachertje.
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    De Britten mogen hopen met handel met de VS en Rusland. De EU is klaar met hun !!!!
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Timmie, ze hebben op basis van leugens gestemd. Na te lezen! Begin bij Farage.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Hoort een volksraadpleging, onder meer gevoed door leugens, thuis in een democratie? Besluitvorming op basis van onwaarheden en samengaande volksmennerij hebben eerder veel leed gebracht in onze wereld. Laten wij ons verstand gebruiken.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importregels voor Oekraïense landbouw

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Doden en gewonden bij Russische aanvallen op Cherson en Charkiv - EU-landen willen strengere importre­gels voor Oekraïense landbouw

    Verschillende mensen in de inner circle van de Russische president Vladimir Poetin geloven niet dat er een link is tussen de aanslag in Moskou en Oekraïne. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau ‘Bloomberg’ op basis van verschillende bronnen. Oekraïne meldde vandaag verder dat het opnieuw een schip geraakt heeft van de Russische Zwart Zeevloot. Zelf kreeg het gisteren luchtaanvallen op Kiev te verwerken en daarbij vielen zeker tien gewonden, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt dat het opnieuw Russisch oorlogsschip geraakt heeft

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt dat het opnieuw Russisch oorlogs­schip geraakt heeft

    Verschillende mensen in de inner circle van de Russische president Vladimir Poetin geloven niet dat er een link is tussen de aanslag in Moskou en Oekraïne. Dat schrijft het Amerikaanse persbureau ‘Bloomberg’ op basis van verschillende bronnen. Oekraïne meldde vandaag verder dat het opnieuw een schip geraakt heeft van de Russische Zwart Zeevloot. Zelf kreeg het gisteren luchtaanvallen op Kiev te verwerken en daarbij vielen zeker tien gewonden, meldt burgemeester Vitali Klitsjko. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 26 maart terug.