Frenkie de Jong.
Volledig scherm
Frenkie de Jong. © ANP Pro Shots

Amper 21 jaar en er plakt al een prijs van 75 miljoen euro op het hoofd van Frenkie de Jong. Maar daar gaat middenvelder opvallend nuchter mee om

Buitenlands voetbalDe wereld ligt aan zijn voeten. Op zijn 21ste heeft Frenkie de Jong de internationale topclubs voor het uitkiezen. Pep Guardiola is een grote fan van de sierlijke middenvelder, maar Paris Saint-Germain lijkt voor 75 miljoen euro het pleit te zullen winnen. Hoe gaat De Jong zelf om met die astronomische bedragen die op zijn hoofd worden geplakt? Opvallend nuchter, zo blijkt.

5 reacties

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Voor dat bedrag kun je een half worldprotour peloton aan het fietsen houden.
  • Michael Kenters

    5 jaar geleden
    Steven, hebben ze in België dan niet geroepen dat de Duivels WK en EK gingen worden de afgelopen jaren? Dat hebben ze meer gedaan dan ooit in NL. Voor de Belgen zal het alleen maar neerwaards gaan vanaf nu. De 'Gouden generatie' zal nooit een prijs pakken, over het hoogtepunt heen.
  • Steven Moreels

    5 jaar geleden
    Tja, ze moeten toch het blazoen van " De Hollandse School" toch weer oppoetsen hé. Er is momenteel talent die komt bovendrijven naar enkele jaren doffe ellende, maar om nu te zeggen dat Nederland Europees kampioen gaat worden, dat mogen alleen " de Hollanders" pretenderen, ze zijn daar goed in .
  • van loo kris

    5 jaar geleden
    Schandalige bedragen met zoveel honger in de wereld. Geef deze sport terug aan het volk geef hen een normaal loon maak een gemiddelde van alle topsporters van badminton tot voetbal. En die transfer prijzen verbieden enkel de speler kiest of hij wil verhuizen bv voor de zon maar gedaan met geld gooien.
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    De Nederlandse competitie is zeker een goede springplank voor en verdere carriere.