Internationale bende mensensmokkelaars opgerold

De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft een internationale bende mensensmokkelaars opgerold die Syriërs via Turkije en Griekenland naar andere Europese landen, waaronder ons land, bracht. Bij een gelijktijdige interventie in België, Frankrijk en Griekenland werden tien verdachten opgepakt.
Kurt Desplenter
(Archieffoto)

De bende ronselde vluchtelingen in Syrië en liet ze op eigen kracht naar Turkije gaan. Bij aankomst in Turkije werden ze opgewacht door een bendelid uit Gent om ze vervolgens met rubberbootjes te laten overvaren naar een Grieks eiland. Met behulp van valse identiteitspapieren slaagden de vluchtelingen er uiteindelijk in het vliegtuig te nemen naar een ander Europees land zoals België of Frankrijk waar ze ondergebracht werden in safe-houses.

Tijdens een internationale politie-interventie werden tien verdachten opgepakt, waarvan acht in ons land. De onderzoeksrechter heeft zes mensen laten voorleiden, waarvan intussen 5 onder aanhoudingsmandaat werden geplaatst en 1 verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Meest gelezen