"We willen niet vooruitlopen op de feiten, maar we willen dat er verantwoording wordt afgelegd en dat de premier op een eerlijke en transparante manier antwoordt", zegt sp.a-Kamerfractieleidster Meryame Kitir.
Volledig scherm
"We willen niet vooruitlopen op de feiten, maar we willen dat er verantwoording wordt afgelegd en dat de premier op een eerlijke en transparante manier antwoordt", zegt sp.a-Kamerfractieleidster Meryame Kitir. © BELGA

Kamer organiseert debat met premier Michel, sp.a dreigt met motie van wantrouwen

De Kamer organiseert morgen een debat over de politieke situatie met premier Charles Michel. Dat is dinsdagmiddag overeengekomen tijdens de conferentie van de voorzitters. Of er een vertrouwensstemming zal komen, zoals verschillende oppositiepartijen vragen, is nog onduidelijk. Sp.a houdt alvast een motie van wantrouwen achter de hand.

36 reacties

  • PETER PERMENTIER

    5 jaar geleden
    Spijtig van het geven van wantrouwen nu, niet de SP OF Sp-A gehoord, dus zij hebben 4 jaar liggen slapen, en vele resolutie van uitvoering waren al goed gekeurd in de vorige regering met SP-A en PS aan het roar, van die dag zat men in kleine man zijn zakken, wat is het verschil met huidige, enkel deze hebben de zwakkeren nog meer taxen opgelegd, ten voordelen van de Kmo's en multi nationals iemand moet we grappen van de wetstraat uiteindelijk betalen toch.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Dat durft de SPA niet want ze weten goed dat enkel NVA en VB als winnaars uit deze verkiezingen zullen komen want zij zijn de enigen die naar de wensen van de Vlaming hebben geluisterd.
  • jan van dessel

    5 jaar geleden
    De eis om de BTW op elektriciteit terug naar 6% te verlagen zal nooit ondersteunt worden door de huidige regering inclusief NVA en zeker niet door Groen.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Doen, het zal U geen windeieren leggen. Iedereen is deze coalitie zat. Slechter kan het niet, en misschien een eerste minister die opkomt voor de landsbelangen ipv zijn eigen belangen.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Daling van de BTW op elektriciteit terug naar 6 % want elektriciteit is geen luxeproduct.