REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Team Sky verbaast de wielerwereld: “Eind volgend seizoen stoppen we met sponsoring”

WielrennenTeam Sky stopt op het einde van volgend seizoen met de sponsoring van haar wielerploeg. Dat laat het Britse team weten in een mededeling. Met het nakende vertrek van Sky, dat het levenslicht zag in 2010, verdwijnt de grootste speler op de markt van wielersponsoring. Voor de start van de Tour 2019 wil het team duidelijkheid brengen over de toekomst.

8 reacties

  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Sky is wrsl bang v/e slechte naam te krijgen,nu al worden ze van alle kanten in het visier genomen,en dit voor allerlei redenen,het is zeer duidelijk dat voor Sky het belangrijk is om een goede naam te behouden.
  • Noella Vancompernolle

    5 jaar geleden
    Zolang de grote organisatoren niet wankelen zal de wielersport blijven bestaan. Of er nu gereden wordt met profteams, amateurteams of nationale teams doet niets ter zake.
  • Geens Rik

    5 jaar geleden
    Eindelijk. De koers zal er enkel beter door worden.
  • Meert Dominique

    5 jaar geleden
    Voor "de koers is van ons" is het geweldig nieuws, voor het wielrennen als wereldsport een rouwbericht. Als Sky stopt met wielrennen uit te zenden zal de sport enkel in (West)Europa nog op de buis komen. Het is nu al een sport voor 50+s. Het wielrennen wordt dan op enkele jaren een soort veredelde veldrijden.
  • Daniel Nicolas

    5 jaar geleden
    SKY werd recent overgenomen. Andere bazen, andere wetten. Al de rest is larie en apenkooi.