Extra politiepatrouilles op Brusselse kerstmarkt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de dodelijke schietpartij in Straatsburg heeft Brussels burgemeester Philippe Close samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene beslist om extra politiediensten in te zetten op het eindejaarsevenement Winterpret en de Brusselse kerstmarkt. In Frankrijk werd het dreigingsniveau na de schietpartij in Straatsburg, waarbij een kerstmarkt werd geëvacueerd, meteen verhoogd. Het OCAD, dat de dreigingsanalyse maakt in België, ziet geen link met ons land. De situatie voor Winterpret en de Brusselse kerstmarkt werd toch meteen vanochtend geëvalueerd door de burgemeester en de politiediensten.

"Extra veiligheidsmaatregelen, zoals de inzet van het leger, komen er niet, maar de politiepatrouilles worden wel verhoogd, en ze zullen extra waakzaam zijn", laat Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Close, weten.

De overige maatregelen zoals het plaatsen van betonblokken en ramhekken zijn nog altijd van kracht in Brussel, net zoals dat het geval was bij een hoger dreigingsniveau.

bron: Belga