Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kinderarmoede in België groter dan in onze buurlanden

KinderarmoedeDe kinderarmoede in België is groter dan die in onze buurlanden. Vooral Brussel en Wallonië zijn getroffen. Dat blijkt uit een studie van de Koning Boudewijnstichting die uitgevoerd werd door Frank Vandenbroucke (Universiteit van Amsterdam) en Anne-Catherine Guio (Luxemburg Institute of Socio-Economic Research). De onderzoekers vragen een globaal en ambitieus plan van alle beleidsniveaus om de problematiek aan te pakken.

9 reacties

  • Benny Winters

    5 jaar geleden
    Meeste armoede in Brussel en Wallonië. Laat nu daar juist een socialistisch beleid zijn.
  • robert flossy

    5 jaar geleden
    Kinderen in armoede en toch de grote jan uithangen in het buitenland! Geld voor militaire operaties, vluchtelingen, migranten, dure architectuur, maar geen geld om eigen kinderen en gezinnen ECHT te helpen. Goed bezig Belgie!
  • Germain Van Deursen

    5 jaar geleden
    Klopt dat wel ? Volgens onze politiekers is het welvaartspeil in België hoger dan in de buurlanden ! Zijn ze vergeten te melden dat dit alleen voor politiekers telt ?
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Hier en daar zullen er wel huishoudens zijn die door omstandigheden in armoede geraken en die moeten geholpen worden.Begin bij de grootste groep eens de auto te verbieden,op afbetaling kopen en zorgen dat ze aan werk geraken,
  • roel golvers

    5 jaar geleden
    Hallo politici wordt wakker en komt met z n allen uit de ivoren toren. stop met bekvechten als kids en dat partijpolitiek gekrakeel en strategie ifv eigen- belang. zorg liever voor het algemeen belang van de gewone man, vrouw, kind in de straat.