Voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi.
Volledig scherm
Voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi. © AP

ECB verwacht lagere groei en inflatie in 2019

De Europese Centrale Bank verwacht voor de eurozone een economische groei van 1,7 procent in 2019. De inflatie zou volgens de nieuwste prognose volgend jaar op 1,6 procent landen. In beide gevallen gaat het om een daling tegenover de vorige prognose die Europees centraal bankier Mario Draghi in september bekendmaakte.

7 reacties

  • Jeannine Verbercht

    5 jaar geleden
    Ervoor zorgen dat de mensen geen intrest meer krijgen en zelf zitten graaien. Maar ja, schaamte kennen dit toch niet!!!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zo lang de ECB ons spaargeld laat verdampen en het geld dat ze in de markt pompt gebruikt wordt in het casino van de beurs zal de economie traag groeien en zal de dalende consumptie de inflatie drukken.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    De economie is Europa is zeer zwak ondanks jaren van gratis geld. De aandelen van banken kelderen (de grote vissen weten immers al een tijdje wat de ECB gaat doen). Nu enkel nog het geldinfuus eruitnemen en voila de volgende crisis is in de maak. Enkel deze keer ZAL de patient doodgaan want de schuldenberg van de banken is zo groot ondertussen dan welke centrale bank ook dit niet meer kan oplossen met vers geld. Alweer een bewijs dat centralisatie van macht niet werkt.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En de ECB gaat het bijdrukken van geld voor het 'economisch herstelplan voor de eurozone' van in 2015 stopzetten, handig tegen de gele hesjes nu... Dit is de voorbereiding van de volgende financiële crisis want het bedrog dat deze miljarden in de economie werden gepompt is intussen ontmaskerd: het zijn de banken die aan dit infuus liggen en dus meteen in zware moeilijkheden gaan komen door deze ingreep.
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Moest de ECB een land zijn, dan was het Griekenland, maar 1000 x erger. Met 3 Triljoen Euro aan opgekochte staatsobligaties over een lange looptijd is dit het resultaat, 2% inflatie en een lage rente. Een dikke buis over de ganse lijn en een grote put gedolven.