EPA
Volledig scherm
© EPA

Bart De Wever erkent regering-Michel niet: “In elk normaal land was premier al naar de koning gegaan”

N-VA-voorzitter Bart De Wever uit grote twijfels bij het voortbestaan van de restregering-Michel. “Ceci n’est pas un gouvernement”, parafraseert hij de surrealistische schilder René Magritte morgen in een interview met onze krant. “Ofwel vindt Michel nu snel een legitieme manier om met volle bevoegdheden door te gaan tot 26 mei 2019, ofwel komen we in lopende zaken terecht. Want zo ongeveer niemand heeft zin in vervroegde verkiezingen”, merkt De Wever op.

53 reacties

  • Peter Smets

    5 jaar geleden
    @ Marc Baeyens: "Vier jaar regeringswerk dreigt verkwanseld te zijn." Baeyens, ondertussen beseft zowat iedereen, behalve gij, dat heel die crisis georchestreerd werd door het Nieuw Vat Azijn om de zéro regeringsresultaten van uw Leider weg te moffelen. Dat ze dat nog niet meegegeven hebben in uw perscommuniqués, straf hé.
  • paul vdkerckhove

    5 jaar geleden
    Elke partij moet beseffen dat om te onderhandelen met een oppermachtig NVA een dosis masochisme nodig is .Ik merk een uitgekiende strategie om elke dissidentie tegen de plannen van Vlaams rechts genadeloos aan te pakken .Domheid regeert blijkbaar bij de opponenten van BDW .
  • lode kempen

    5 jaar geleden
    De Wever kan gewoon niet verdragen dat de huidige tijdelijke regering het goed zal doen zonder n-va dat op zich een waardeloze partij is hun maskers zijn aan het afvallen...
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Voor een onnozel en kinderlijk geschreven migratiepact heeft Michel onverantwoorde risico's genomen met zijn regering en het land. Als staatsman had hij gewoon moeten zeggen dat er binnen de regering geen eensgezindheid bestond en dat hij daarom niet naar Marrakech zou gaan. Dan had hij een paar dagen kritiek moeten slikken maar daarna was het business as usual geweest. Een prettige kerst premier.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Wever is back. In de Afspraak heeft hij klaar en duidelijk voor iedereen de puntjes op de i gezet. Hij heeft zijn woord aan de burgers van dit land gehouden, tot de wanhoop van de Marrakesh-partijen N-VA hebben uitgestoten. Nu komt spijt te laat. Vier jaar regeringswerk dreigt verkwanseld te zijn. Michel heeft zijn woord aan de wereldleiders gegeven ipv aan zijn land.