De rentestand mag algemeen laag zijn, het blijft interessant om tarieven en acties bij de banken te vergelijken.
Volledig scherm
De rentestand mag algemeen laag zijn, het blijft interessant om tarieven en acties bij de banken te vergelijken. © Shutterstock

Waarom sparen in 2019 wel eens veel interessanter zou kunnen worden

SparenWe hebben het in 2018 meermaals herhaald: wie zijn geld wil laten renderen, moet momenteel vooral niet te veel naar het traditionele spaarboekje kijken. Aan de vooravond van 2019 brengen twee banken daar nu - een beetje - verandering in. MeDirect pakt uit met een spaarrekening met een behoorlijk hoge getrouwheidspremie en NIBC Direct verhoogt de rente op zijn Flex-rekening. Spaarders die tarieven vergelijken, kunnen daar hun voordeel mee doen.

18 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    inderdaad Guido Backers, 0.8% rente bij een inflatie van meer dan 2% is om te huilen!
  • Freddy Demey

    5 jaar geleden
    Je moet eens zien wat die directeuren daar verdienen laat staan de CEO ‘s van die banken met een paar miljoen euro per jaar en een pak aandelen, en dan als die andere CEO’s met miljoenen, en dan vragen ze de hard werkende slaven om te sparen. Om uw kinderen naar de universiteit te sturen moet u als gewone verdiener veer opofferen en al blij zien dat u een huis hebt kunnen kopen. Wat schiet er dan nog over?
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijk. De rente stijgt me een pieneut en de beurs stort zowat in. Ik heb indertijd 13.5% gekregen voor een kasbon en tegelijkertijd hadden we een kaskrediet van 18.5% en de wereld stortte niet in, integendeel...…...Zijn ze nu gek geworden of wat????
  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    sparen van wat van dat dik pension dat wij krijgen zeker, alle jaren aan onze spaarboek zitten om onze levensstijl te kunnen behouden,en als het op is onbetaalbaar home zeker of de straat op
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    We zouden inderdaad minder verlies gaan hebben. Ik hou het wel bij mijn envelopke.