Eden Hazard.
Volledig scherm
Eden Hazard. © BELGA

Eden Hazard (27) verkozen tot Sportman van het Jaar 2018, derde Rode Duivel in vijf jaar tijd die wint

SportEden Hazard (27) is verkozen tot Sportman van het Jaar 2018. De aanvoerder van de Rode Duivels haalde het op het Sportgala in Brussel nipt voor Europees marathonkampioen Koen Naert en olympisch viceschaatskampioen Bart Swings. Op de erelijst volgt Hazard tennisser David Goffin op.

56 reacties

  • Dirk Verstraete

    5 jaar geleden
    Olympisch zilver is groter dan europees goud. Swings werd dit jaar ook nog een europees kampioen en wereldkampioen ! Er was maar 1 man die sportman van het jaar mocht worden.
  • maarten mouton

    5 jaar geleden
    Een ploegspeler mag dan nooit sportman van het jaar worden volgens jullie. Messi of Ronaldo dan ook nooit. An Wouters of Meeseman ook niet. Hangt het niet af van de prestatie wat iemand levert en daar objectief naar kijken in plaats heel subjectief te oordelen. Zijn de prestaties van Hazard dan minder waard geweest dan die van Naert?
  • j hm

    5 jaar geleden
    Logisch en vooral spijtig dat ze in wallonië amper gehoord hebben van Naert en Swings. Zou eens een verademing zijn iemand van een andere sport en die het ook verdient, dan steeds die voetballers nog belangrijker te maken dan ze al zijn..
  • Jan Rottiers

    5 jaar geleden
    Koen is de enige die mag winnen. Een voetballer (ploegsport) die hamburgers eet kan nooit sportman van het jaar worden. Voetballers trainen nog half zo zwaar niet dan lopers of wielrenners.
  • SAM Bedfort

    5 jaar geleden
    Aan degenen die zeggen dat er minstens 30 lopers beter zijn dan Naert. Wel, er zijn meer dan 30 voetballers beter dan Eden. En Eden heeft geen enkele prijs gewonnen.