Notaris Bart Van Opstal
Volledig scherm
PREMIUM
Notaris Bart Van Opstal © KOS

Opvallend: Vlamingen voeren veel meer schenkingen uit dan Walen

Schenkingen doen, is populair. In een jaar tijd noteerden de Belgische notarissen bijna 33.000 schenkingsakten, waarvan 22.000 in Vlaanderen. Gemiddeld zijn de schenkers 72 jaar, terwijl de begunstigde vooral 40-plussers zijn, zo leert een analyse van de Federatie van het Notariaat.

10 reacties

  • Hilde

    5 jaar geleden
    De walen en vlaanderen zijn tegenpolen met veel verschillende wetten en regels , als we gescheiden zouden worden zou het voor vlaanderen een grote verliespost minder zijn.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Walen verdienen gemiddeld 10% minder. Maar dat verschil zal verdwijnen als in Vlaanderen de kilometerheffing ingevoerd wordt. Die Walen kunnen dan wel niet meer naar onze kust op vakantie komen.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    De vergrijzende bevolking in Vl is al veel talrijker in Vl dan elders. Wallonië is al sinds 1960 door de sluitingen in de mijnen en staalindustrie permanent in crisis. De bevolking heeft bijgevolg veel minder eigendom, de waarde van het eigendom ligt voor overgrote deel ook nog veel lager dan in VL zodat de te betalen som bij een erfenis daar ook lager ligt en het ook veel minder interessant is.
  • daniel vanmechelen

    5 jaar geleden
    Alle Vlamingen doen toch een jaarlijkse schenking aan de Walen.
  • Etienne De Bondt

    5 jaar geleden
    Normaal met zulke hoge en schandalige erfenisrechten.