Chauffeur zonder rijbewijs opgepakt na aanrijden voetgangers met vluchtmisdrijf

De Sint-Katelijnevest in Antwerpen (Archiefbeeld) © jbs

In de Antwerpse binnenstad is woensdagnamiddag een 42-jarige man opgepakt nadat hij even voordien twee voetgangers had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. De slachtoffers, een 39-jarige man en een 47-jarige vrouw, raakten zwaargewond. De vrouw verkeert in levensgevaar.

pvm

Volgens getuigen haalde de bestuurder met zijn wagen eerst een tram in op de Sint-Katelijnevest, om vervolgens aan hoge snelheid naar rechts te willen afdraaien. Door dat manoeuvre nam hij zijn afslag veel te breed en maaide hij een man van het voetpad. Die raakte ernstig gewond aan het been.

‘De vriendin van het slachtoffer wilde vervolgens verhaal halen bij de bestuurder', zegt Willem Migom van de Antwerpse lokale politie aan Gazet van Antwerpen. De bestuurder bleef echter in zijn auto zitten, waarop de echtgenote van het zwaargewonde slachtoffer besloot voor de auto te gaan staan. De bestuurder reed vervolgens weg, en maaide daarop ook de vrouw van de weg. 'Ook zij liep daarbij zware verwondingen op', zegt Migom. 'Beide slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gevoerd.'

Ondertussen blijkt dat de toestand van de vrouw in de loop van de avond achteruit is gegaan, en dat ze in levensgevaar verkeert. Ook een derde persoon, de 23-jarige zus van het vrouwelijke slachtoffer, meldde zich ondertussen in het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Geen rijbewijs

Op basis van getuigenissen en camerabeelden ging de politie op zoek naar de wagen, die werd aangetroffen in de Korte Winkelstraat, iets verderop. ‘Het voertuig bleek leeg te zijn. Een ploeg van het snelleresponsteam in burger stelde zich daarom verdoken op, tot de bestuurder terugkeerde naar zijn voertuig’, stelt Migom. De man kon na een half uur wachten worden gearresteerd. ‘Hij werd meegenomen voor verhoor.’

De 42-jarige man kon geen rijbewijs voorleggen en ook de papieren van zijn wagen waren niet in orde. Hij legde een negatieve ademtest af. Het parket liet beslag leggen op het voertuig en de bestuurder werd ter beschikking gesteld van de magistraat. Volgens Belga zal hij allicht worden voorgeleid voor poging tot doodslag.

Door het ongeval ondervond het tramverkeer in de binnenstad een tijdlang hinder.