Tatiana Wielandt was in maart te zien in een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx.
Volledig scherm
Tatiana Wielandt was in maart te zien in een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx. © VRT

“Reportage van Rudi Vranckx leverde het bewijs dat IS-weduwen teruggehaald moesten worden”

België moet binnenkort zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters repatriëren vanuit een Koerdisch kamp in Syrië, zo oordeelde de Brusselse kortgedingrechter gisteren. Niet alleen de kinderen, ook hun moeders moet België overbrengen. De reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx speelde een niet onbelangrijke rol in het uiteindelijke vonnis. 

125 reacties

  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Moeten we het deontologisch correct vinden dat journalisten van de openbare omroep, die worden betaald met belastinggeld, misbruik maken van hun beroep en aan politiek doen in berichtgeving die neutraal hoort te zijn? Als ze een politiek engagement hebben, waarom gaan ze niet op een lijst staan? In mei zijn het verkiezingen. Waarom mag deze terechte vraag, die veel mensen hebben, niet worden gesteld?
  • Rachel Gorris

    5 jaar geleden
    Kinderen kunnen naar belgie komen tot de leeftijd 10 jaar van is en de moeders moeten daar blijven zullen zijn schuldig wegens moorden van vrouwen en kinderen
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    En de andere kinderen die daar achter blijven, moeten ook zien te overleven hé, men kan toch niet gans dat kamp laten overkomen naar Europa. Die kinderen weten van niet beter zoals in Afrika, moeten we dan het OCMW van de hele wereld worden? Dit wordt het einde van onze beschaving en nog méér armoede in ons land. Ze kunnen nu al de overlast niet aan in de gevangenissen en kinderarmoede en halen nog meer van de soort binnen.
  • Bogaertjen dreetjen

    5 jaar geleden
    Eén enkele partij kan geen wetten aanpassen. Sommigen blijven maar bashen op die ene partij. Get a life please!
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    In dergelijke kromme redenering kunnen ze meteen gans dat kamp naar hier evacueren of leven die niet in een noodsituatie ? Hoe zit het dan met die andere kinderen, Childfocus ? Of is het "eigen kindjes eerst" ?