Ariël Jacobs.
Volledig scherm
Ariël Jacobs. © photo_news

Jacobs, Vandooren en Ponnet waken over respect voor refs: “Het wordt moeilijker om hen te houden wanneer zij zich ondergewaardeerd en onbeschermd voelen”

Belgisch voetbalAriël Jacobs, Gonzague Vandooren en Alexis Ponnet zullen vanaf 1 januari 2019 zetelen in de commissie van de Pro League die waakt over het respect voor scheidsrechters. Dat vernam persagentschap Belga vandaag van de Pro League.

9 reacties

  • Freddy De Wulf

    5 jaar geleden
    Dat ze eerst beginnen met goed te fluiten. Het is al jaren sinds een Belgische scheidsrechter nog eens in de EL, CL, EK, WK heeft gefloten. Hoe zou dat komen ? Als ze hun werk - waarvoor ze toch een ruime vergoeding krijgen - goed doen, dan zullen ze gerespecteerd worden door iedereen. Als zij een foutieve beslissing nemen, moeten ze dan ook 5.000 euro betalen ?
  • frank hemmeryckx

    5 jaar geleden
    Als ze hun werk doen hoe ze het moeten doen dan zullen ze geen problemen hebben. Idem voor mij op mijn werk.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het probleem zijn niet de scheidsrechters. Ze mogen zich zeker niet ondergewaardeerd voelen. Het probleem zijn de spelers, managers, voorzitters en hun gevolg. Ze trachten naar meer macht of trachten de boel te belazeren. Via geld en de media. Zonder die 2 : dag Belgisch voetbal. En de spelers : geen tweedekeuze maar een soort veredelde mensenhandel. Niet meer, niet minder
  • Marc Peeters

    5 jaar geleden
    Ik zou graag scheidsrechters zien die consequent zijn in hun beslissingen. Enkel op deze manier kunnen spelers, trainers en supporters aanvaarden dat de ref niet onfeilbaar is. Maar wél fluiten in het voordeel van A en niet fluiten voor B ligt aan de grondslag van deze wrevel: "de scheids is wéér partijdig..."
  • james vroman

    5 jaar geleden
    ook geen geluid in het var busje zodat Joos hen niet kan overroepen ..