© AFP

Duikers proberen vijftien mijnwerkers in Indiase mijn terug te vinden

Meer dan twee weken nadat vijftien mijnwerkers in een Indiase steenkoolmijn vast kwamen te zitten door een overstroming, zijn zondag duikers van de marine ter plaatse gestuurd om de mannen terug te vinden. De arbeiders waren aan het werk in een illegale steenkoolmijn in de Indiase staat Meghalaya, in het noordoosten van het land.

De mijn liep al onder op 13 december, nadat een rivier vlakbij de mijn overstroomde. De reddingswerkzaamheden lagen sinds dinsdag stil omdat de pompen niet krachtig genoeg waren. Tv-zender NDTV berichtte eerder al dat de hulpdiensten enkel nog maar drie helmen hadden teruggevonden in de 100 meter diepe mijn.

“Tien krachtige pompen zijn overgebracht, en teams van marineduikers en ingenieurs hebben de afgelegen site bereikt”, aldus de lokale minister Kyrmen Shylla. “We gaan nu proberen het water uit de mijnschacht te pompen.” De minister gaf wel toe dat de kans op het vinden van overlevenden miniem is.

Een ingenieur zei aan NDTV dat het tot een week kan duren om die operatie afgerond te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat mijnwerkers vast komen te zitten in een mijn in Meghalaya. In 2012 gebeurde dat ook al met 15 mijnwerkers, en hun lichamen werden nooit gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer