Jeff Bezos en Mark Zuckerberg
Volledig scherm
Jeff Bezos en Mark Zuckerberg © EPA-AFP

Rijkste mensen op aarde werden minder rijk in 2018: totaal verlies van 451 miljard

geldDe vijfhonderd rijkste mensen op aarde verloren dit jaar gezamenlijk 451 miljard dollar (omgerekend zo’n 394 miljard euro). Dat komt voornamelijk door de dalende beurzen, want bedrijven deden het nog uitstekend, becijferde persbureau Bloomberg. Vorig jaar kregen de vijfhonderd rijksten er nog meer dan een biljoen dollar bij.

18 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    De aandelen zijn vorig jaar lekker gezakt. De kortzichtige conclusie van de media "ze zijn armer geworden" Als je aandelen hebt die in waarde zijn gezakt zijn nog altijd geen verlies als je ze niet hebt verkocht. Maar de media is net als de politici, ze hebben allebei een zeer korte termijnvisie. De meeste beleggers hebben een termijnvisie van 30 jaar of meer.
  • Pierre Godrie

    5 jaar geleden
    Die mensen zijn wel rijk geworden op een eerlijke manier. Het staat iedereen vrij om iets uit te vinden of een bedrijf op te starten. En als ze weinig of geen belastingen betalen moet je hen niet verwijten maar de politiek. Zouden jullie belastingen betalen als je eronder uit kon? Nee dus.
  • Jeannine Verbercht

    5 jaar geleden
    Ocharme. Ze hebben een beetje verloren. Er is er nog geen enkele rijk geworden op een eerlijke manier hé. Dat die superrijken eens beginnen met belastingen te betalen, dan zouden de gewone mensen wat minder moeten inleveren!!!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Inderdaad ANDRÉ MORTIER, maar helaas doet dat de jaloezie bij velen stijgen. PVDA+ zou deze mensen liever arm maken, net zoals iedereen die leeft behalve zichzelf dan natuurlijk. En die houding maakt dat er in België toch wat jaloerse mensen rondlopen! Gelukkig voor de "rijken" (en ook spaarzame werkmensen die wat aan de kant hebben gelegd) is het gewoon de beurs die heel laag staat. Dat komt wel in orde (tot spijt van linkse jaloerse haatzaaiers)
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    och godettekes toch! De sukkelaars. Niets verloren, gewoon niet extra gewonnen.