Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © AFP

Londen gaat strijd tegen voedselverspilling aan

Groot-Brittannië heeft voor het eerst iemand benoemd om de strijd tegen voedselverspilling te leiden. Jaarlijks verdwijnen er miljoenen tonnen voedsel gewoon in de vuilnisbakken van restaurants, supermarkten en producenten.

2 reacties

  • Robert De Meulder

    5 jaar geleden
    Supermarkten laten de mensen, zonder dat ze het beseffen door allerlei marketing dat door zo gezegde economen wordt uitgedokterd, dat ze veel te veel aankopen.Ik ga al jaren naar een klein buurtwinkeltje en koop wat ik nodig heb.Ik hou niet van 3 plus 1 gratis.Het woord gratis bestaat in dit geval niet.Alleen al de charcuterie wordt vers afgesneden daar in supermarkten alles al van dagen te voor in die plastieken pakjes word gestoken met een of ander product bij om het zo gezegd vers te houden.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Voedsel dat over datum is... weggeven is het 'schenken van een gezondheidsrisico' met bijhorende zware medische kosten. Neen. Ik zie liever dat supermarkten een onthaaldag houden of een soort 'haal gratis af' voor producten die de medewerkers afprijzen 'snelverkoop'. Klant van de Voedselbank? Pasje van het OCMW en daarmee 'betaalt' de kansarme...