"Ik zou vereerd zijn om Couleur Café in Vilvoorde te organiseren"

Waar zal "Couleur Café" volgende zomer plaatsvinden? Nu Brussel Stad, het Gewest en het festival het (nog) niet eens geraken over een locatie, springt de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (SP.A), op de kar. "Als Brussel niet meer wil meewerken, dan wil Vilvoorde graag depanneren en constructief meewerken om het festival toch een locatie te kunnen bieden", zo vertelt Bonte aan Bruzz.

Als Couleur Café zijn 28e editie nog wil organiseren, moet er snel een oplossing uit de bus vallen. Het festival kan niet langer op de site van Tour en Taxis doorgaan, maar naar waar het dan wel moet verhuizen, is voorlopig nog onduidelijk. De drie betrokken partijen raken het niet eens over de volgende locatie.

Daarom biedt Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, een uitweg: "Ik zou vereerd zijn om een festival als Couleur Café te verwelkomen. Let wel, ik zou het spijtig vinden als Couleur Café niet meer in Brussel zou kunnen plaatsvinden. Maar ik zou het nog veel spijtiger vinden als het festival zou verdwijnen"

Concrete voorstellen

De burgemeester heeft meteen ook enkele concrete voorstellen klaarliggen. Hij denkt in eerste instantie aan het park Drie Fonteinen, waar ook het Mekitburn-festival plaatsvindt. Maar ook de Asiat-site of de Steenkaai zijn mogelijke locaties.

Couleur Café apprecieert het voorstel, maar kan nog niet reageren. "Het is een zeer mooi en sympathiek voorstel. We bedanken de burgemeester van Vilvoorde, maar de onderhandelingen met de stad Brussel lopen nog. Zolang die lopen, leggen we geen verdere verklaringen af", verklaart Irene Rossi, persverantwoordelijke van het festival aan Bruzz.

Meest gelezen