Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Apple verlaagt plots omzetverwachtingen en wijst naar economische spanningen tussen China en VS

Technologiereus Apple heeft gisteravond zijn verwachtingen voor de omzet in het eind december afgesloten eerste kwartaal van het gebroken boekjaar naar beneden bijgesteld. Dat zegt topman Tim Cook in een brief aan de investeerders. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de omzetwaarschuwing vooral het gevolg van een zwakker dan verwachte vraag naar iPhones in China. Opvallend: Cook verwijst expliciet naar de “toenemende handelsspanningen tussen China en de VS”. 

24 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die kunnen het toch altijd goed uitleggen het is altijd nooit hun schuld.
  • Walter Lippens

    5 jaar geleden
    Klanten beginnen in te zien dat Apple producten niets anders dan overprijsde bucht zijn.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Bomen groeien niet tot in de hemel. Apple is al zo groot en heeft al zo een groot marktaandeel dat groeien moeilijker en moeilijker wordt. Meer hoef je daar niet achter te zoeken.
  • Jef Versuz

    5 jaar geleden
    Ze zijn gewoon te duur geworden, dat is het grootste probleem maar ja dat gaat hij natuurlijk niet verkondigen.
  • Kris Eelen

    5 jaar geleden
    Blijkbaar zijn er nog individuen ie ervan uitgaan dat enkel Apple in China gemaakt wordt. Misschien wordt het voor deze mensen eens tijd dat ze hun ogen optrekken en zien dat 99% van electronica in China of omstreken gemaakt wordt. Bovendien heeft deze verlaging niets te maken met een slechte verkoop maar met bullchit die mister fake news veroorzaakt, waar we wss ook hier de dupe van worden in de vorm van een nieuwe crisis