© Dr. Martens

Deze vier schoenen scoor je in de solden

Vrouwen staan bekend om hun schoenenfascinatie, maar ook mannen kunnen beter meer dan een paar achter de hand hebben. Van klassieke kostuumschoen tot sportieve sneaker: deze schoenen scoor je in de solden!

cityfashion

Preppy mocassins

De schoenentrend die we ook dit voorjaar overal gaan zien? Mocassins. Onder een chino, opgerolde jeans of geklede short in de zomer, het kan zeker geen kwaad om te investeren in een paar instappers tijdens de solden.

Klassieke kostuumschoenen

Als je slechts wil investeren in één paar schoenen, kies dan voor een paar stijlvolle kostuumschoenen. Tip: kies voor een lederen schoen in een neutrale kleur, zo heb je eindeloos veel combinatiemogelijkheden met de rest van je garderobe.

Sportieve sneakers

Een té sportief model (denk typische witte gympen of opzichtige loopschoenen) is een no-go. Je gaat tijdens de solden beter op zoek naar een gekleed model uit leer of stevig canvas in een neutrale kleur of subtiele print.

Stoere laarzen

Brede veters, dikke zolen en stevig materiaal…Dat zijn de kenmerken van een stijlvol paar stoere laarzen. Zwarte, beige of cognac exemplaren met een minimum aan details zorgen voor een mannelijke look. Winterse investering? Check!

Zo draag je laarzen op een mannelijke manier

© Timberland

De schoenen waar we elke stijlvolle man mee spotten dit najaar? Laarzen en boots! Geen idee hoe je ze moet dragen? Zo draag je ze op een mannelijke manier.

De laarzen zelf

Ga voor een paar in een neutrale kleur (zwart of cognac bijvoorbeeld), dat staat een stuk stoerder dan een felle kleur. Let ook goed op de details. Brede veters, dikke zolen een minimum aan tierlantijntjes maken je boots sowieso mannelijker.

Zo draag je ze

Je laarzen stijlvol dragen? Probeer een mix and match aan materialen uit. Leren laarzen met een stoere jeans en grofgebreide wollen trui of cardigan bijvoorbeeld. Of draag je laarzen nonchalant over je ietwat opgerolde jeans of onder een klassieke pantalon. Als bovenstuk zijn een leren jas, dikke coltrui of mantel een perfecte match voor al je boots.

Alvast noteren: deze items scoor je in de solden

© Antony Morato

Kan jouw kleerkast wel een update gebruiken? Een woord: solden! Van een klassiek wit hemd tot some good old blue jeans, deze items scoor je in de solden.

Een wit (katoenen)hemd

Feit: elke man moet een basic wit hemd in zijn kleerkast hebben hangen. Casual op een jeans of gekleed op een chino, met een wit hemd doe je nooit fout. Tip: kies voor een volledig katoenen hemd, dat ademt een stuk beter dan een hemd uit verschillende synthetische materialen (en verkleint dus de kans op zichtbare zweetvlekken).

Een jeans met donkere wassing

Een tijdloos, recht model met iets donkerdere wassing blijft een rasechte jeans-favoriet. De perfecte pasvorm is enorm belangrijk, dus investeer in een iets duurder exemplaar. Bovendien wordt een jeans mooier met de jaren, dus je soldenkoopje is dubbel en dik zijn geld waard.

Een leren jasje

Stoer, sportief of net casual…Met een (cognac)bruin of zwart leren jasje kan je alle kanten uit. Ook hier kan het geen kwaad om te investeren in een kwaliteitsvol model. De pasvorm is beter en het leer blijft langer soepel.

Klassieke kostuumschoenen

Als je één paar schoenen in de solden wil scoren, laat het dan een paar klassieke kostuumschoenen zijn. Een lederen paar in een neutrale kleur is tijdloos en kan je eindeloos combineren met je kleerkast!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer