Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden”

VleesconsumptieVerschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) bekend.

52 reacties

  • nik scroll

    5 jaar geleden
    Nou, ik las andere studies die reden geven tot bezorgdheid.Over een toename van vegetariërs met ernstig gezondheidsklachten door tekorten.Men hoeft zich niet vol te proppen met vlees of andere voeding.Met een beetje minder vlees en wat meer groenten op het bord lukt het wel voor iedereen.Straks kan men nog enkel kweekvlees kopen, en dat zou dan veel gezonder zijn???Wat gaan ze ons nog allemaal afnemen en opleggen?
  • gunther scheers

    5 jaar geleden
    Die studies worden betaald en gemanipuleerd door bepaalde sectoren. Waarom moeten zoveel procent minder mensen sterven door minder of geen vlees te eten ? Er is al overbevolking op de wereld. Dat ze daar iets aan doen
  • maarten vissers

    5 jaar geleden
    Het wordt stilletjes aan tijd dat men stopt met veggies en vleeseters tegen elkaar op te zetten. De mensen zullen sowieso minder vlees eten als men dit product duurder maakt. Denken jullie nu echt als je een oorlog ontketend dat de mensen dan zullen luisteren. Vergeet het maar.
  • Lolli Pupke

    5 jaar geleden
    Eeuwen lang vlees gegeten melk gedronken eieren gegeten. Generaties groot en oud geworden. Maar dat se van alles op land spuiten pesticiden wat ook in eten zit. Runderen vol gespoten met antibiotica anabolen? Dat is wat je ziek maak! Genetica zaden? En nu moet iedereen vegetariër worden? Natuurlijk de dieren zijn ziek gespoten. Dus nu heeft men vegetarisch genetica in handen van 7 bedrijven. Een macht wat op den duur kan bepalen wie wel of geen eten krijgt?
  • Wim Offermans

    5 jaar geleden
    Sorry maar er zijn er toch een paar miljard te veel. (geboren) wanneer gaan we daar wat zuiniger op zijn)