VIDEO. Agent getuigt over oudejaarsrellen in Molenbeek: “We stonden machteloos”

binnenland“We stonden machteloos.” Dat zegt een agent die de oudejaarsrellen in Molenbeek meegemaakt heeft anoniem aan VTM Nieuws. Ondanks de extra agenten die ingezet werden, waren de relschoppers met te veel. “Op een gegeven moment moesten we ons hergroeperen. Toen hebben ze vrij spel gekregen om alles kapot te maken”, klinkt het.

35 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    “We stonden machteloos” ... op bevel van de burgemeester.
  • Emiel Van Kerckhoven

    5 jaar geleden
    Men is goed op weg om autoritaire leiders aan de macht te brengen. Het volk zal smeken om de politie te vervangen door het leger, de rechters door militaire rechtbanken. Is dat wat men wil?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Blaasjes, dit is het relaas van bange hazen. Ze worden ervoor betaald, krijgen allerhande premies en blijven dan gewoon toekijken? Uw job, uw taak. Altijd hetzelfde liedje, te weinig personeel. Zelfs met 100 man meer waren ze blijven toekijken. Respect moet je verdienen, en dit maakt het er niet beter op.
  • A De Pr

    5 jaar geleden
    Geen militairen nodig, hebben andere opdrachten. Wel terugkeer van de rijkswacht die perse ontbonden moest worden. De politiemensen van vandaag al bekeken? Looks? Iq? Eq? Body? Jonge gastjes met babyfaces die klein grut en betogers aanpakken. Das alles wat ze aankunnen/durven/mogen. Erg.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Maw organisatie van politie in Brussel is een catastrofe dankzij onwil lokale baroniën...Vroeger met een federale Rijkswacht zou dit niet waar geweest zijn....maar de politiek moest deze nationale ordedienst partout kapot en te versnipperen en te vervangen door lokale sheriffs aangestuurd door de lokale politiek die geen kaas hebben gegeten van veiligheid en ordehandhaving...