Tijd voor mutsen en sjaals: daar zijn de eerste vriestemperaturen

© Weerfoto van Willy Huys

De temperaturen in ons land beginnen stilaan te dalen. Komend weekend halen we maximaal 11 graden overdag. ’s Nachts en ’s ochtends is er zelfs kans op nachtvorst.

nadb

Vrijdag is het eerst grijs met op veel plaatsen nevel of mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Er is kans op enkele lokale buien. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit westnoordwest.

Vrijdagavond en -nacht kunnen er tijdelijk meer buien vallen. Later op de nacht komen er lage wolken in het oosten van het land met daar kans op lichte regen of motregen. Nevel, mist en lage wolken beperken het zicht, vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind wordt zwak uit westelijke richtingen.

Zaterdag is het eerst grijs met hier en daar wat motregen. In de loop van de dag krijgen we geleidelijk opklaringen, vooral in het westen van het land. Het blijft meestal droog, al is een buitje niet uitgesloten, vooral aan zee en in de Ardennen. De maxima gaan van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het westen. De wind is zwak en aan zee soms matig uit noord tot noordwest, draaiend naar noordoost.

Zondagochtend is het koud met kans op lichte nachtvorst aan de grond en in de Ardennen zelfs onder thermometerhut. Het blijft droog en rustig met in de loop van de dag mooie opklaringen. Na de middag krijgen we meer hoge bewolking, voorbode van een regenzone die vanuit Frankrijk ons land bereikt in de loop van de nacht. De maxima schommelen rond 11 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen