Weekend wordt kouder: kans op nachtvorst

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we vrijdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden en kans op enkele lokale buien. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. Zondag is er kans op lichte nachtvorst. Vanaf maandag wordt het opnieuw wat zachter.

Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag verwachten we tijdelijk meer buien en later op de nacht komen er lage wolken in het oosten van het land met daar kans op lichte regen of motregen. Nevel, mist en lage wolken beperken het zicht, vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind wordt zwak uit westelijke richtingen.

Zaterdag is het eerst grijs met hier en daar wat motregen. In de loop van de dag krijgen we geleidelijk opklaringen, vooral in het westen van het land. Het blijft meestal droog al is een buitje niet uitgesloten, vooral aan zee en in de Ardennen. De maxima gaan van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 13 graden in het westen.

Zondagochtend is het koud met kans op lichte nachtvorst aan de grond. Het blijft droog en rustig met in de loop van de dag mooie opklaringen. Na de middag krijgen we meer hoge bewolking, voorbode van een regenzone die vanuit Frankrijk ons land bereikt in de loop van de nacht. De maxima schommelen rond 11 graden.

Vanaf maandag komen we in wat zachtere maar soms gestoorde lucht terecht uit west tot zuidwest. Het wordt licht wisselvallig met perioden van regen of buien maar tussendoor ook droog weer met opklaringen. De temperaturen draaien rond 15 of 16 graden en er is geen gevaar voor nachtvorst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER