iStock
Volledig scherm
© iStock

Wetsvoorstel: retroactief sociaal gas- en stroomtarief voor personen met handicap

Personen met een handicap hebben sinds 2017 recht op een sociaal tarief voor gas en elektriciteit. Maar ze moeten soms maanden of zelfs jaren wachten voor ze dat sociaal tarief daadwerkelijk toegekend krijgen. In de Kamer steunen de Zweedse partijen (N-VA, Open Vld, MR en CD&V) nu een wetsvoorstel dat het sociaal tarief voor de betrokken mensen retroactief toepast. 

4 reacties

  • Chiron Delombaerde

    5 jaar geleden
    Raf, ik ben 66% werkongeschikt, heb geen recht op een tegemoetkoming omdat mijn medische kosten te laag zijn. Ik kan wel niet werken en moet dus leven van een minimumuitkering. Mensen die al dat geld krijgen mogen hun pollen kussen dat ze het krijgen want ze krijgen het verre van allemaal. En dan is zo een sociaal tarief meer dan welkom! Al moet ge u daar ook niet teveel bij voorstellen want dat gaat niet over monster bedragen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zonder onbeleefd te zijn ,maar wat is er anders aan als je als invalide een ei bakt of kookt?.Invalide worden goed betaald,1700€ netto heeft er eentje die persoonlijk ken en niet van het soort dat dagelijks in rolstoel zit hoor ,er zijn mensen die voor minder dagelijks moeten werken.Men is in Belgie zeer snel invalide en dat is geen geheim en die kunnen zelfs nog klinkers leggen .
  • Baba Aurhum

    5 jaar geleden
    Behalve voor invaliden die op ziekenfonds staan, die genieten van niets.
  • Daniel Nicolas

    5 jaar geleden
    Gratis parkeren en nog vele andere voordelen. Velen onder hen zijn profiteurs die onze gemeenschap veel geld kosten.