Kenny, de "lelijkste tijger ter wereld"
Volledig scherm
Kenny, de "lelijkste tijger ter wereld" © Turpentine Creek Wildlife Refuge

Het trieste verhaal van Kenny, de lelijkste tijger ter wereld

Dit is Kenny, de lelijkste tijger ter wereld. Zijn brede gezicht, korte snuit en grote onderbeet waren het resultaat van een kweekprogramma van dierenhandelaars. Hij werd enkel in leven gehouden, omdat de zoon van de eigenaar hem schattig vond, maar stierf vijftien jaar te vroeg aan huidkanker. Kenny werd het symbool van de strijd tegen dierenhandel, die vandaag nog altijd wordt gestreden.

25 reacties

  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Spijtig dat hij daardoor is gestorven , prachtig dier in elk geval .
  • Freddy segers

    5 jaar geleden
    Deze tijger is prachtig jammer dat ie gestorven is .Te vroeg .Wat is lelijk een gewoon woord een uitvinding een onozel ding.Oordelen is gemakkelijk .Begrijp niet wat er leuk is om zo kritiek op te zijn naar het uiterlijk..zowel op Dier als Mens .Always The Same .Deze Twee Tijgers zijn echt Cool Cute .
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Enkel het zoontje van de eigenaar zag in, dat Kenny NIET de lelijkste tijger van de wereld is. Er bestaan geen lelijke dieren. Het gezicht van Kenny heeft wat weg van het snuitje van een Berner Sennerhond. Ik keur deze Aziatische kweekprogramma's en het lot van de dieren achteraf ook niet goed, maar ik ben wel blij dat Kenny (en zijn familie) heeft mogen leven in hun nieuwe opvang.
  • Juliette Francois

    5 jaar geleden
    Hij was cute en z'n schele broertje ook. Toch nog fijn dat ze nog wat konden genieten van het leven in het opvangtehuis.
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Ik vind die tijger helemaal niet lelijk, alleen speciaal.