Direct naar artikelinhoud
Gentbrugge

Stuk beton van viaduct E17 in Gentbrugge valt door achterruit van auto

De park-and-ride onder het viaduct is sinds december niet meer toegankelijk.Beeld Didier Verbaere

Onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge is vrijdagochtend een stuk beton door de achterruit van een wagen gevallen. Dat gebeurde bij een inspectie door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het viaduct in Gentbrugge kwam in juli al onder verhoogd toezicht nadat betonrot was opgetreden. De brug wordt pas in 2020 gerenoveerd en regelmatig vielen er al brokstukken naar beneden. AWV liet eerder op twee plaatsen netten bevestigen aan de onderzijde van het viaduct. Die zorgen voor extra bescherming in twee risicozones.

Nadat er in december een stuk beton door het dak van een bus viel op de stelplaats van De Lijn, besliste AWV met de stad Gent en de lokale politie dat alle zones van De Lijn en de park-and-ride onder het viaduct moesten worden vrijgemaakt. Toen kwamen er ook verschillende nieuwe maatregelen voor de wegen onder en langs het viaduct.

Inspectie

Vrijdagochtend vond een inspectie van de onderkant van het viaduct plaats, waarbij AWV met een hoogtewerker controleerde of er stukken beschadigd beton los zitten. “De rechterrijstrook van de Brusselsesteenweg richting Melle was afgesloten voor de inspectie, conform de veiligheidsmaatregelen. 

Maar een stukje beton is toch op de linkerrijstrook terechtgekomen”, zegt woordvoerster Sylvie Syryn van het agentschap. “Daar is het op de achterruit van een voorbijrijdende wagen beland. Het incident is het gevolg van de inspectie en het stuk zou anders niet naar beneden zijn gekomen. We bekijken of bij de volgende inspectie de twee rijstroken van de Brusselsesteenweg afgesloten moeten worden.”

De achterruit van de wagen werd vernield maar niemand raakte gewond. Normaal zullen maandag de beschermende kokers langs de Brusselsesteenweg verdwijnen, waarna ook daar netten geplaatst worden.