Photo News
Volledig scherm
© Photo News

43 camera's gaan nieuw inhaalverbod vrachtwagens controleren

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft vastgelegd waar er op de Vlaamse wegen een inhaalverbod geldt voor vrachtwagens. Er komt ook een betere handhaving: 38 vaste en 5 mobiele ANPR-camerasystemen zullen controleren op het nieuwe verbod. Er komt bovendien ook controle op het inhaalverbod bij regenweer.

18 reacties

  • Bert Pelgrims

    5 jaar geleden
    Goederenvervoer aan 90 km h en niet inhalen, personenvervoer aan 100 km h met vele mensen aan boord en mogen inhalen bij regenweer? Waar is de logica? Wat gaat weyts zeggen bij een ongeval?
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Met een vermelding “19-6 U” leesbaar bij normale snelheid ? en belangrijk zien dat uw uurwerk juist staat !
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Dat wordt de hoogste tijd. Het aantal files zal op die manier een heel klein beetje teruglopen. Het zou ook goed zijn om dan ook meteen de constante linklrijders eens op de foto te zetten.
  • Sven Lippens

    5 jaar geleden
    Viaduct van Vilvoorde ? - op die ring mag je er gerust meerdere hangen - middenstrookrijders, leasingwagens op de linker rijstrook aan 130 en inhalende vrachtwagens met gietende regen... Op die plek is gewoon geen controle, niks !
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Waarom moeten vrachtwagens andere vrachtwagens inhalen? Om 100km verder 1 km meer gereden te hebben? Verkeersdeskundigen en minister van verkeer zijn niet goed bezig.