De Amerikaanse president Donald Trump, en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Turkije beschouwt behalve de PKK ook de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) als een terreurorganisatie. Washington werkt in de strijd tegen IS samen met de YPG.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump, en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Turkije beschouwt behalve de PKK ook de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) als een terreurorganisatie. Washington werkt in de strijd tegen IS samen met de YPG. © AP

Trump haalt bijzonder hard uit naar Turken: “Zullen hen economisch vernietigen als ze Koerden aanvallen”

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft Turkije gewaarschuwd dat het “economisch vernietigd” zal worden als het land de Koerdische troepen in het noorden van Syrië aanvalt. Dat schreef Trump gisterenavond op Twitter. Ankara toont zich niet onder indruk van Trumps dreigementen. Trump en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan spraken deze avond in een telefoongesprek over de inrichting van een “veiligheidszone, gezuiverd van terrorisme” in het noorden van Syrië.

76 reacties

  • Tarik Akan

    5 jaar geleden
    @Marc Camp: stel voor dat je dringend een beetje opzoekwerk doet ivm defentie en militaire industrie (TR). Je stelling bevestigt de fouten die ook vele anderen maken: jullie denken dat Aladdin van Disney zich in TR afspeelt waar men ruilhandelt in vee. En dat het TR van vandaag nog steeds de buigzame TR van de jaren '80-'90 is. Voor mij is dit enkel een bevestiging: omhooggevallen dwazen onderschatten altijd de tegenpartij en kloppen zichzelf op de borst net voor hun ondergang.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    @Tarik Akan, in 1939 was er ook ene met dergelijk hoogheidswaanzin. Zolang Turkije zijn eigen wapens niet kan maken zal het afhankelijk blijven van zijn slaven in eht buitenland. Slaven die dan victorie kraaien terwijl ze slaafs hun dictator blijven volgen en geloven. Een evenbeeld terug te vinden in 1933.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Erdogan is een strateeg een visionair, jullie zullen nog raar opkijken... Hij heeft wilde plannen en hij zal die waarmaken.
  • Herwig Michiels

    5 jaar geleden
    De periode Erdogan blijkt stilaan op zijn einde te lopen. Trouwens, de Koerden zijn de autochtone bewoners van Zuid - Turkije en met de inval van de Osmanen was hun trieste lot bezegeld, zo ook o.a. dat van Armenië.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Eindelijk eens een duidelijke en gezonde mening ,liever echter zou ik willen meemaken dat men Koerden en Turken samen aan tafel brengt om een mogelijke oplossing te vinden .De Armeniërs waren begin vorige eeuw slachtoffer van de Turken met 1 miljoen dodelijke slachtoffers .