Illustratiebeeld. Gouverneur Decaluwé vraagt extra middelen en wil dat de gesprekken met Londen hernomen worden om samen het probleem in te dijken.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Gouverneur Decaluwé vraagt extra middelen en wil dat de gesprekken met Londen hernomen worden om samen het probleem in te dijken. © Henk Deleu

Record: vorig jaar 7.020 transmigranten opgepakt in West-Vlaanderen

In 2018 zijn 7.020 transmigranten opgepakt in de provincie West-Vlaanderen. Dat is een recordcijfer en ruim de helft meer dan het jaar ervoor. Dat meldt provinciegouverneur Carl Decaluwé, die dringend bijkomende maatregelen vraagt aan minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

13 reacties

  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Bedankt grote leider Michel. Bezigheidstherapie voor onze agenten. Leger is wéér aan het oefenen in de Balkanlanden, kunnen die zich hier niet nuttiger maken?
  • guy perain

    5 jaar geleden
    En...Waar zitten ze nu?? Allemaal ''zever in pakjes''!! De grenzen sluiten en terug douane-controles van alle binnenkomende vracht en bestelwagens en gewoon al dat volk terug vanwaar ze gekomen zijn!! Chauffeurs van die wagens een zware boete doen betalen + beslagname van hun wagens!! Dat zijn maatregelen die ze misschien tot inkeer gaan brengen!!
  • JOHAN Goossens

    5 jaar geleden
    vergeet er bij te zetten -en gewoon weer losgelaten
  • Harry Vankrinkelen

    5 jaar geleden
    Waar bevinden die zich nu ?Hebben ze allemaal gereageerd op de vraag om het land te moeten verlaten en toegepast ?...……….
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Hoeveel van die 7020 zijn echt fysiek het land uitgezet?