Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Emmanuel Macron. © AP

Macron trekt nationaal debat op gang in dorpje in Normandië

Gele hesjesDe Franse president Emmanuel Macron gaat vandaag in de sporthal van Grand Bourgtheroulde (een plaatsje in Normandië) het ‘nationaal debat’ op gang trekken. Bedoeling is om het ongenoegen van de burgerbeweging rond de gele hesjes te kanaliseren. Gedurende twee maanden zal de gewone Fransman zijn zegje kunnen doen, belooft hij.

8 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Ze gaan daar niet opgeven. Ze eisen alleen rechtvaardigheid.
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    En wat gaat er nu gebeuren????NIETS RIEN. Hij is van de gele hesjes nog niet vanaf,hij denkt dat,maar dan moet je de sociale media eens volgen in Frankrijk die denken er anders over.
  • Kerem Yilmazer

    5 jaar geleden
    waarom zijn er nog altijd geen gewapende groepen in Frankrijk? Waarom eist niemand dat macron zou moeten aftreden waarom bedreigd geen enkel europees land om Frankrijk binnen te vallen? Tijdens de Arabische lente was in 1 maand dit allemaal al gebeurt en begon het nieuws met straatprotesten in Noord afrika en nu omdat het in Frankrijk is zien we bijna niets stof om over na te denken ;)
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    'Fiscale rechtvaardigheid'. Is rechtvaardige fiscaliteit niet een fiscaliteit die alleen geldt voor een ander? Is fiscaliteit rechtvaardig? Wil men koopkracht van een ander, via de fiscaliteit?
  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Dat zegje doen is geen probleem (voorlopig nog althans en binnen bepaalde grenzen), het is een beproefde politiek die we hier ook zien, de burger kwaakt en de politieker draait zich om, lacht er eerst eens goed mee en doet daarna gewoon zijn zin en de burger? Die heeft zich voor de zoveelste maal laten sussen.