Primeur: er groeien nu ook planten op de maan

Voor het eerst in de geschiedenis hebben onderzoekers planten geplant op de (achterkant van de) maan. Een ecosysteem van minder dan drie kilogram moet Chinese wetenschappers belangrijke informatie opleveren over de leefomstandigheden, zodat ze er zo snel mogelijk een ruimtestation kunnen bouwen.

16 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Aan de achterkant is eigenlijk niet goed, daar heb je meer meteoorinslagen dan aan de voorkant omdat hier de Aarde in de weg zit.
  • Dirk Declercq

    5 jaar geleden
    @Ingrid De maan draait niet even snel als de aarde. Alleen is de rotatie van de maan rond haar as gelijk aan de omlooptijd van de maan rond de aarde. Maw de maan draait precies eenmaal rond haar as terwijl ze één rondje rond de aarde doet. Dat is de reden dat we nooit de achterkant van de maan zien.
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Jaja dat is de waarheid. En enkele km verder staat een heuse chocolade fabriek met smurfjes die er werken. Staat aan de achterkant, in het donker. Ze werken daar " in 't zwart " Mee alle Chinezen, maar nie mee den deze zunne.
  • Luc Geerts

    5 jaar geleden
    Meneer Valmont er is evenzoveel zonlicht aan de achterzijde als voorkant van de maan.Alleen zien wij dat niet omdat de maan even snel draait als de aarde.Wij zien dus alleen altijd dezelfde kant.Simpeler kan ik het niet uitleggen.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Primeur? Mogelijk niet. Of weten ze zeker wat er de laatste 3 miljard jaar allemaal gebeurt is op onze sateliet?