Uit ‘Life of Brian’, de derde Monty Python-film uit 1979.
Volledig scherm
Uit ‘Life of Brian’, de derde Monty Python-film uit 1979. © © Handmade films

5 redenen waarom we de Britten zo geweldig vinden

De Britten willen zich op 29 maart afscheuren van de Europese Unie. Dat beslisten de eigenzinnige eilandbewoners 2,5 jaar geleden tijdens het brexitreferendum met een erg krappe meerderheid van 51,9 procent. Pijnlijk voor die andere helft van het VK én voor vele Europeanen, die de Britten vaak gewéldig vinden. En wel hierom: humor, muziek, James Bond, het koningshuis en voetbal.

8 reacties

  • Stefaan Baert

    4 jaar geleden
    Nog zoiets ; Aan een Fransman kan je gerust je geld toevertrouwen. Aan een Brit kan je gerust je vrouw toevertrouwen. Maar, vergis je niet !
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Inderdaad maar ze zijn geweldig chauvinistisch, ze denken nog altijd een wereldmacht te zijn en ze spreken zo graag van us and the continent. BBC nieuws is 92%, Britain, dan 7% the USA en 1% de rest van de wereld. Ze dachten de EU opzij te zetten omdat ze altijd en overal uitzonderingen en aanpassingen kregen, niet dus, wat een koude douche.
  • Valentijn Jacobs

    5 jaar geleden
    Zouden er dan geen zijn die ze niet geweldig vinden, ga eens naar Benidorm en andere Spaanse bestemmingen, en het zo geweldig vinden verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • censor

    5 jaar geleden
    De beste reeks ooit gemaakt en onovertroffen: The Black Adder....In de VS : Married with Children....
  • Christian Smets

    5 jaar geleden
    Men kan hier moeilijk van de Britten spreken die de Brexit wilden. Alleen de Engelsen wilden dat.