Mercedes-Benz Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe is volledig afgezet door stakend personeel.
Volledig scherm
Mercedes-Benz Europa in Sint-Lambrechts-Woluwe is volledig afgezet door stakend personeel. © BELGAONTHESPOT

Mercedes-Benz stuurt deurwaarder af op stakend personeel: “Directeur probeerde werknemers te intimideren”

BinnenlandMercedes-Benz heeft woensdag een deurwaarder gestuurd naar het personeel dat staakt aan het filiaal van Mercedes-Benz in Sint-Lambrechts-Woluwe, aldus de vakbonden. De staking bij de Duitse autobouwer vindt voor de tweede dag op rij plaats, nadat een overleg met de directie dinsdag op niets uitdraaide.

7 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Ik moet goed lachen George Verbeek. Dus jij vindt dat winstdeelname maar normaal is. Ze verdienen voor hun geleverde werk, willen ze ook een deel van de winst dan moeten ze aandelen kopen. Waarom zouden de eigenaar hun winst moeten delen, ze hebben hun geld in deze firma geïnvesteerd en het is maar normaal dat zij de winst of verlies delen. Zouden die stalkers ook een deel van hun loon afgeven zou MB verlies draaien? Denk het niet, dus logisch dat ze ook de winst niet krijgen.
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    De stakers hebben groot gelijk dat ze opkomen voor hun rechten en zich niet laten uitpersen als een citroen terwijl de baas met het geld gaat lopen. Winstdeelname is niet meer dan correct! De baas komt de stakers intimideren als in de tijd van Daens, gelukkig pakt dat niet.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Maak de vakbonden eens duidelijk dat staken mag maar werkwilligen beletten om te werken dat dat strafbaar is. De vakbonden zullen er is voor zorgen dat Mercedes Benz naar een buurland vertrekt.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De tijd dat men werknemers tegen elkaar en tegen de vakbonden kon opzetten schijnt voorbij. Meer en meer mensen beginnen door te krijgen dat men in groep meer kan bereiken dan alleen. Ringland en de gele hesjes zijn het bewijs.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Als de stakers de werkwilligen blokkeren en verhinderen hun job te doen (wat meestal het geval is) heeft de werkgever gelijk dat hij actie onderneemt. Staken mag, maar werken is evenzo een recht.