Chemisch alarm London City Airport was een ongeluk

Het chemisch incident van gisteren op London City Airport is wellicht per ongeluk veroorzaakt door een passagier. De luchthaven werd urenlang gesloten en twee mensen moesten naar een ziekenhuis worden gebracht. Sinds gisteravond is London City opnieuw geopend.

Tijdens een zoekactie op de luchthaven heeft de politie een bus gevonden waaruit het gas gelekt zou zijn. Wellicht is dat incident veroorzaakt door een passagier die per ongeluk een irriterend gas gelekt zou hebben aan de check-in. De politie onderzoekt nu of het gas de oorzaak is van het alarm.

Gisteren zijn 26 mensen onwel geworden op London City Airport. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gevoerd en er werd even chemisch alarm afgekondigd. De luchthaven werd urenlang gesloten en 500 mensen moesten worden geëvacueerd. Er zou geen link zijn met terrorisme.

London City Airport is een kleine luchthaven in het oostelijk gedeelte van de Docklands, de vroegere haven van de Britse hoofdstad. Er landen enkel kleinere vliegtuigen die vooral zakelijke passagiers vervoeren. De luchthaven ligt relatief dicht bij het centrum van Londen en is via de metro verbonden met de financiële centra van de City of Londen en Canary Wharf.

Meest gelezen