Vlaamse overheid lanceert groepsaankoop voor elektrische wagens

© Photo News

Tot 15 mei kunt u (relatief) goedkoop een elektrische wagen kopen via een groepsaankoop, georganiseerd door de Vlaamse overheid. U gaat kunnen kiezen tussen vier modellen.

bbd

Minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD) heeft eerder al een campagne gelanceerd om ons aan te zetten een elektrische wagen te kopen. Maar dit, een groepsaankoop, is een stap verder.

De reden voor de campagne en deze actie is duidelijk. Peeters: ‘De verkoop van elektrische wagens is de laatste maanden toegenomen maar blijft op dit ogenblik nog steeds beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele wagens. In december 2018 bedroeg het marktaandeel 1,94% (ter vergelijking: in 2017 bedroeg het marktaandeel 0,6%). Om de klimaatdoelstelling van 2020 te halen, moeten er dus nog bijkomende inspanningen geleverd worden.’

Na een selectieronde door offertevergelijker Bobex werd een aanbod van vier modellen geselecteerd: Nissan Leaf, Hyundai Kona, Peugeot iON en Renault Zoe R90.

Een Peugeot Ion zou nog 16.652 euro kosten na aftrek van de Vlaamse zero-emissiepremie en de groepsaankooppremie van bijna 10.000 euro. Bij de andere, nieuwere, modellen ligt de groepskorting lager (tussen 2250 en 350 euro) en gaan de prijzen van 16.450 euro voor de Renault (batterij niet inbegrepen evenwel) tot 32.133 voor een Nissan of 34.149 voor een Hyundai.

Bij Renault krijgt u overigens ook korting op de laadpaal. Hyundai geeft een gratis laadkaart.

Meer info en inschrijven kan u op de site samenelektrisch.be