Kim De Gelder.
Volledig scherm
Kim De Gelder. © BELGA

Kim De Gelder op weg naar internering. Advocaat: “Waarom is dat zo'n probleem? Anders kan hij binnen 5 jaar vrijlating vragen”

Het ziet ernaar uit dat Kim De Gelder geïnterneerd wordt. Dat zegt zijn advocaat, Jaak Haentjens, op basis van een rapport dat de rechtbank bestelde bij vier onafhankelijke experts. Hun conclusie: de viervoudige moordenaar is schizofreen.

17 reacties

  • stephen Lamon

    5 jaar geleden
    ik kan ook doen of ik schizofreen ben hoor.. die man hoort alleen thuis in gevangenis voor jaren
  • Bart Duchateau

    5 jaar geleden
    Ben eens benieuwd... 1) Ze hadden hem beter 3x levenslang gegeven, zo kwam hij zeker nooit vrij. Die mens is trouwens een vogel voor de kat, dus wat maakt het nog uit waar hij zit? De gevangenissen zitten overvol owv het plaatsgebrek in die instellingen. En 2) Als hij naar een instelling gaat en hij begint over "terug naar de maatschappij willen keren", zijt dan maar zeker dat hij toerekeningsvatbaar is en verdomd goed weet waar hij mee bezig is.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Justitie, verander jullie oubollige wetgeving eens. besef nu toch dat sommige mensen te gevaarlijk zijn om los te lopen.
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    Klopt volledig, een gek hoort in het gekkenhuis om het simpel te zeggen. De gevangenis, je weet hoe dat gaat, komt die vrij met enkelband binnenkort en wat dan? Dan is het een kwestie van tijd voor die opnieuw met een mes naar buiten loopt en lukraak mensen neersteekt.
  • Ston Dw

    5 jaar geleden
    Als ze die zieke geest maar goed in het oog houden, dat er weer geen vodden van komen , want hier weet je nooit ???