© Kevin Swijsen

© Kevin Swijsen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Deze Kempense juf biologie doet gooi naar kroontje Miss België

Lessen over bloemetjes en bijtjes worden wellicht veel boeiender als straks Miss Antwerpen Elisabeth Van Dijck (21) voor de klas staat. De toekomstige lerares latijn/ biologie uit Geel mikt nu voluit op het kroontje van Miss België.

Patrick Poppe

Samen met de 29 andere finalistes voor Miss België 2017 is Van Dijck nog tot zondagnacht op finalereis in Kreta. Fotoshoots, video’s, choreografieën instuderen, quizzen, sportief zijn of beach babe worden om extra punten winnen: het hoort er allemaal bij. En tegelijk proberen om zaterdagavond op het verkiezingsgala van de regionale Missen al een prijs te winnen. Uit wederdienst voor een fantastisch luxueus verblijf in het poepsjieke Amirandes-hotel (kamers vanaf 900 euro, red.) wordt hier voor de gasten dan Miss Vlaanderen, Wallonië en Brussel verkozen. ’s Lands schoonsten zien het als een ultieme test, maar verliezers noemen dat vooral chocoladen titels. En gelijk hebben ze want nog nooit won één van hen later ook de nationale verkiezing. Op dat vlak is er dus dit weekend nog geen man overboord als die titel aan Van Dijck voorbijgaat.

De Kempense zal wellicht nooit nog in haar leven zo lang en zo veel in bikini gefotografeerd zijn als de afgelopen week. Al kan ze daar meer beter aan wennen als ze op zaterdag 14 januari effectief Miss België wordt.

Miss Antwerpen“Miss Antwerpen worden was al een immense verrassing voor me. Ik weet echt niet wat ik nu nog mag of kan verwachten. Ik blijf liever met de voetjes op de grond”, zegt Elisabeth, wiens vader in Herentals een groot bedrijf in industriële machines heeft. Haar moeder werkt als rechter bij de correctionele rechtbank van Hasselt. Enig kind ook. “Maar niet verwend”, haast ze zich. “We zijn een heel hecht gezin, dat wel. Mijn ouders zijn ook druk bezet, maar als ze niet werken ben ik hun oogappel en is er kwaliteitstijd. Ze steunen me dus ten volle in dit avontuur, vanaf het moment dat ik me hiervoor inschreef omdat ik eens iets totaal anders wou doen. Tot vandaag bevalt het me enorm. De reis zelf ook. Van concurrentie is hier echt nog geen sprake.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER