© AP

Flitsende Rafael Nadal: Spanjaard schittert in kwartfinale tegen Frances Tiafoe en zit bij laatste vier Australian Open

Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de halve finales van de Australian Open in Melbourne. De Spanjaard won in drie sets van de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 39).

Nadal haalde het in de Rod Laver Arena in 1 uur en 47 minuten met 6-3, 6-4 en 6-2 van de 21-jarige Tiafoe, die zijn eerste kwartfinale op een grandslam speelde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn tegenstander in de halve eindstrijd wordt de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 15). Die versloeg dinsdag de Spanjaard Roberto Bautista-Agut (ATP 24) met 7-5, 4-6, 6-4 en 7-6 (7/2). In de achtste finales had Tsitsipas gestunt met een zege tegen tweevoudig titelverdediger Roger Federer (ATP 3).

De 32-jarige Nadal zit voor de zesde keer in zijn carrière in de halve finales van de Australian Open. Zijn enige titel behaalde hij precies tien jaar geleden, in 2009 tegen Federer. Drie keer verloor Nadal de finale in Melbourne (in 2012, 2014 en 2017). Vorig jaar ging de zeventienvoudige grandslamkampioen er in de kwartfinales uit tegen Marin Cilic.

In de onderlinge ontmoetingen met de 20-jarige Tsitsipas leidt Nadal met 2-0. Hij versloeg de Griek vorig seizoen in de finales van het Masters 1.000 toernooi in het Canadese Toronto (hardcourt) en van het Barcelona Open (gravel).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer