Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"België loopt 30,4 miljard euro aan belastinginkomsten mis"

De Europese lidstaten lopen elk jaar bijna 825 miljard euro aan inkomsten mis als gevolg van belastingontduiking. In België gaat het om een bedrag van 30,4 miljard euro. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement.

35 reacties

  • Jan Mannaerts

    4 jaar geleden
    Al het geld voor de rijken niks voor de armen Nva aan het werk !
  • Michel Roman

    5 jaar geleden
    En indien de kracht van verandering verder gezet wordt zoals ze bezig is zal dit bedrag vlug verdubbelen. De degressiviteit van de werkloosheid is hier maar klein bier tegen.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Noch multinationals als "gewone bedrijven" en of zelfstandigen betalen een belasting die vergelijkbaar is met de "gewone" werkenden. Dan heb ik niet gesproken over BTW aftrek, fiscale voordelen, ondersteuning 11 miljard aan bedrijven allemaal van het belastinggeld van Jan Modaal . Deze fiscale schande is niet langer houdbaar. Ieder gelijk voor de belastingen, simpel.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die gaan ze dan bij de gewone mensen halen en laten de sjoemelaars gewoon voortdoen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het gaat nog maar over belastingontduiking van grote bedrijven. Die lokale zelfstandige, de zwartwerker in je straat en de graaiende politicus nog niet inbegrepen. Voor deze die zo graag naar Nederland verwijzen. Voor grote bedrijven gaat de vennootschapsbelasting daar naar omhoog, tot 28,5% tegen 2021. Terwijl men ze hier naar beneden wil halen vanaf 2020 naar 25% voor grote bedrijven.