Michaël Van Droogenbroeck berekent de opties voor een bedrijfswagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michaël Van Droogenbroeck berekent de opties voor een bedrijfswagen. © Steven Richardson

Bedrijfswagen inruilen voor geld of een mobiliteitsbudget? Michaël Van Droogenbroeck berekent het voordeel

Gaat u dit weekend op het Autosalon kijken welke bedrijfswagen u straks kiest? Wacht dan nog even om die knoop door te hakken. Vanaf 1 maart kan u ook kiezen voor een mobiliteitsbudget en uw bedrijfswagen inruilen voor een duurzamer alternatief. Daarnaast is er ook cash for car, waarbij u de bedrijfswagen inlevert voor een maandelijks bedrag. Welk systeem is interessant?

12 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Hmmm... ofwel een gratis wagen van pakweg 25.000 euro ofwel een abonnement op De Lijn en de NMBS van 3000 euro per jaar (voor sommigen...) Al moeten sommigen wél zelf zorgen voor vervoer (een auto) om naar het station te kunnen want De Lijn rijdt niet zo vroeg...
  • Marco Debart

    5 jaar geleden
    En al die mensen gaan dan plots te voet naar hun werk ? Of zou het kunnen dat ze zelfstandig toch een auto kopen ? Maar dan misschien een ietwat oudere, die niet zo groen is ? hmmm.. zou wel kunnen ..
  • Jos Indigne

    5 jaar geleden
    Gij moet het niet doen met 1300 de maand he
  • Johnny L Verhoeven

    5 jaar geleden
    Mijn werkgever geeft aan iedereen standaard een bedrijfswagen. We hebben de optie niet om die in te ruilen voor een mobiliteitsbudget.
  • Edwin Van den broeck

    5 jaar geleden
    Als volgende maand 10% van de mensen met een bedrijfswagen met het openbaar vervoer naar het werk wil, welke treinen moeten die dan nemen? Ze zitten nu al overvol.