Vicevoorzitter Europese Commissie, Frans Timmermans.
Volledig scherm
Vicevoorzitter Europese Commissie, Frans Timmermans. © EPA

“Open grens tussen Ierland en Noord-Ierland cruciaal voor vrede”, volgens vicevoorzitter Europese Commissie

Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, noemt het van cruciaal belang dat de grens tussen Ierland en Noord-Ierland open blijft om geweld in het vroegere conflictgebied te voorkomen. Timmermans meent dat het Verenigd Koninkrijk er alles aan moet doen om de vrede te bewaren als de brexit doorgaat. Dat melden het Duitse persbureau DPA en de Britse krant The Guardian.

9 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Jean Paul ierland is de EU en dus moet er een grens zijn het zijn de Britten die weg willen. En mensen die de EU afbreken leven met ooglappen of zijn nog nooit verder dan hun voordeur op reis geweest.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Timmermans?Ik hou van die man.Dankzij mensen zoals hij is de EU binnen de korste keren in zijn huidige vorm uitgeteld. mvg.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Dan moet de EU daar maar een grens zetten
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    En de EU blijft tegen de Britten inbreuken. Alles wordt uit de kast gehaald om Brecht hetzij zo moeilijk mogelijk te maken, hetzij te verhinderen. Ontraden voorbeeld voor andere potentiële uittreders. Nu wordt Frans Timmermans, niet-verkozen vice voorzitter van de commissie, nogmaals opgevoerd met de Ierse kwestie. Laat Ierland en GB dat zelf oplossen.
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Dit komt er eigenlijk op neer dat de Britten eigenlijk alle voordelen van het lidmaatschap van de EU behouden zonder één cent bij te dragen. Dit is geen Brexit. Een open grens betekent veel smokkel en andere criminele activiteiten of dit de conflicten echt vermijdt is af te wachten. Het religieuze fanatisme is sinds lang niet meer zo aktief als in de jaren 70.