Pand in Den Haag ingestort: grote ravage, verschillende slachtoffers van onder puin gehaald

De brandweer heeft vier gewonden van onder het puin gehaald van een ingestort gebouw in Den Haag. Het pand stortte mogelijk in als gevolg van een gasexplosie. De ravage is erg groot.

Het incident vond zondagmiddag plaats in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag: een pand stortte plots in, mogelijk als gevolg van een gasexplosie. De ravage is groot en ook de omliggende woningen zijn instabiel, de bewoners zijn geëvacueerd.

Ook in de buurt van het gebouw zijn een aantal mensen lichtgewond geraakt door rondvliegend glas en andere brokstukken.

Slachtoffers onder het puin

“De grond trilde en ik zag overal rook”, zegt de 23-jarige Samir aan De Telegraaf. De man was in een café aan het werk toen hij een “doffe klap” voelde, hij zag hoe een kapper uit de straat naar buiten rende en een vrouw vanonder het puin haalde.

Drie mensen werden vrij snel uit het puin gered, maar zeker één persoon lag nog urenlang vast. De brandweer had contact met dit slachtoffer en werkte aan een reddingsplan. De brandweer liet weten dat het betrekkelijk goed ging met de man, volgens Omroep West een 28-jarige Hagenaar.

De brandweer zette een kraanmachine in voor de reddingsactie. De sloopkraan haalde onder meer twee auto’s bij het pand weg. Daarna zijn hulpverleners met de hand stenen en ander puin gaan weghalen.

Kort na middernacht slaagden hulpverleners erin de man, die sinds zondagmiddag onder het puin lag, te bevrijden. De brandweer zei dat de man vermoedelijk door de vloer van de woonkamer van het huis was gezakt. Hij lag in een soort kruipruimte.

Zodra hij was bevrijd, zouden de hulpverleners het hele pand nogmaals doorzoeken met speurhonden om te kijken of daar nog mensen zijn. Vooralsnog heeft de brandweer geen signalen ontvangen dat er nog meer personen onder het puin liggen.

Negen mensen zijn gewond geraakt, van wie er zeven naar ziekenhuizen zijn vervoerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer