© Dieter Telemans

Geen treinen tussen Aarschot en Leuven

Door een defecte goederentrein is het treinverkeer onderbroken tussen Aarschot en Leuven. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel, maandag. De hogesnelheidslijn (HSL) tussen Leuven en Luik werd dan weer kort onderbroken als gevolg van een poging tot kabeldiefstal.

neac

Tussen Aarschot en Leuven rijden vervangbussen en wordt het treinverkeer lokaal omgeleid, klinkt het. Een hulptrein moet de achterste twee rijtuigen van de goederentrein, die beladen zijn met auto’s, wegtakelen.

Door de problemen tussen Aarschot en Leuven zijn verschillende treinen vanuit onze provincie afgeschaft. Meer informatie vindt u op de website van de nmbs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De treinen op de HSL werden op hun beurt omgeleid via de klassieke spoorlijn tussen Leuven en Luik. Dat zorgde voor gevolgvertragingen, maar om 6.26 uur werd de lijn opnieuw vrijgemaakt, aldus Petit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer