Vermiste vrouw dood teruggevonden in kanaal

© if

Een vermiste vrouw (70) werd zondag dood teruggevonden aan het Leopoldkanaal in Damme. Volgens het parket zijn er geen tekenen van kwaad opzet.

ddj

Zaterdagavond omstreeks 21 uur kwam bij de politiezone Damme-Knokke een melding binnen van een ongeruste zoon die zijn moeder als vermist opgaf. Omdat de vrouw er al de hele dag met de fiets op uit was en in de buurt van het water woont, werd meteen alarm geslagen en kwam de brandweer onmiddellijk ter plaatse aan de Leopoldvaart in Damme. Er werd een zoektocht op poten gezet waarbij op en naast het water gezocht werd. Ondanks de duisternis speurden de brandweermannen op bootjes urenlang de oevers af. Na middernacht werd de helikopter ingezet en vloog die meerdere keren over de Leopoldvaart in de hoop nog iemand levend aan te treffen. In de nacht van zaterdag op zondag werd niks gevonden. “We vonden ’s nachts ook geen externe sporen die effectief aangaven dat er iemand in het water geraakt was”, zegt adjudant Luc Charels van de Brugse brandweer.

De dame was zaterdag de laatste keer gespot omtrent 17 uur aan de Lidl in de buurt. Daarna was geen zekerheid meer omtrent het parcours van de vermiste dame. Daarom bleef men hopen dat ze niet in het water beland was. Gisterenvoormiddag kwam uiteindelijk dan uiteindelijk toch het slechte nieuws en werd de 70-jarige vrouw uit het water gehaald. Volgens het parket waren er geen tekenen van kwaad opzet en wijst alles in de richting van een zelfdoding.

INFO

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen