Ellende op de weg door noodherstelling: “E17 kan de toestroom van de avondspits niet aan”

Op de Antwerpse ring stond maandagnamiddag en -avond een file over de hele lengte van de ring van Merksem tot de Kennedytunnel, en vervolgens nog tot in Zwijndrecht op de E17, waar richting Gent de hele dag een noodherstelling werd uitgevoerd nadat er ernstige schade aan het wegdek was vastgesteld. Tot overmaat van ramp was de Liefkenshoektunnel richting Gent anderhalf uur lang volledig versperd door een ongeval met een vrachtwagen. Rond 20.15 uur namen de wachttijden af.

jtp

Door de noodherstelling op de E17 is er volgens het Vlaams Verkeerscentrum al de hele middag sprake van een accordeonfile op de Antwerpse ring. In die file reden omstreeks 13.30 uur eerst twee personenwagens op elkaar in ter hoogte van Antwerpen-Zuid, en vervolgens botste een personenwagen er nog tegen de aanhangwagen van een vrachtwagen.

Er waren een hele tijd slechts twee van de zes rijstroken beschikbaar, ook al omdat er ook in Antwerpen-Zuid een noodherstelling van het wegdek moest gebeuren. Dat was een lokale en kleinschalige operatie, stelt het Agentschap Wegen en Verkeer, maar door de file raakte de aannemer slechts moeizaam ter plaatse. Iets na 15.30 uur werd de weg er vrijgegeven.

De noodherstelling zal nog de hele nacht duren, maar volgens Agentschap Wegen en Verkeer wel afgerond zijn tegen de ochtendspits van dinsdag. De Liefkenshoektunnel blijft zolang tolvrij.

© BFM

Zwaar ongeval in Liefkenshoektunnel

De avondspits richting Gent verliep zeer moeilijk. De Liefkenshoektunnel in de richting van Gent was een uur lang volledig versperd door een zwaar ongeval. Een vrachtwagen had de file in de tunnel te laat opgemerkt en reed in op zijn voorligger.

De cabine werd helemaal ingedeukt, maar de bestuurder zelf kwam er zonder noemenswaardige kleerscheuren van af. Om 16.45 uur werd de Liefkenshoektunnel weer vrijgegeven, maar de snelwegen rond Antwerpen kleurden om 18.45 uur nog steeds donkerrood. Pas tegen 20.30 uur waren de meeste problemen van de baan.

Centrum Antwerpen

Ook in het centrum van Antwerpen was er maandagnamiddag de nodige verkeershinder. Een bestelwagen had in de loop van de middag de balk die de maximale inrijhoogte van de Gasthuistunnel aangeeft geraakt. De balk was daardoor beschadigd geraakt, daardoor kon de tunnel tussen de Lange Gasthuisstraat en de Plantin en Moretuslei niet gebruikt worden.

Op de Noorderlaan, Rijnkaai, Straatsburgbrug, Turnhoutsebaan, Singel en de Waaslandtunnel ging het bijzonder moeizaam, net als in de zuidelijke haven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER