© Maripé

Grote voeten? Deze schoenen laten je voeten kleiner lijken

Heb je grote voeten en geen idee welk type schoen jou echt flatteert? Van sneakers met ronde teen tot pumps met riempjes, deze schoenen laten je voeten kleiner lijken!

cityfashion

Kies voor hoge hakken

Het geheim voor optisch kleinere voeten? Het klinkt misschien logisch, maar hoge hakken kunnen wonderen doen. Hakken zetten de lengte van je voeten voor een stuk verticaal recht, waardoor een deel van de lengte optisch bij je been gaat horen en je voeten dus kleiner lijken. Ook het type hak dat je draagt kan een verschil maken. Een iets dikkere hak brengt je voeten in balans en legt de nadruk op de hak zélf in plaats van op je voeten.

Draag iets bredere riempjes

Wanneer je te veel van je voeten laat zien, benadruk je de grootte. Schoenen met iets bredere riempjes rond de enkels zijn dus dé oplossing wanneer je je voeten kleiner wil laten lijken. Doordat je voet en been optisch in twee worden verdeeld, lijkt alles net dat tikkeltje korter en kleiner. Tip: toch fan van dunne bandjes? Kies dan voor een paar waarbij de bandjes gekruist zijn, dat werkt ook.

Ga voor stompe of ronde tenen

Schoenen met een spitse punt vergroten je voeten door de extra lege ruimte en we kunnen ons best inbeelden dat dat net is wat je niet wilt. De oplossing? Schoenen met een stompe of ronde teen minimaliseren de eigenlijke lengte van je voet! Last but not least: een zware brede zool maakt je voet optisch zwaarder en breder. Kies dus voor een normale of iets dunnere zool om je voeten nog kleiner te laten lijken.

Hulp bij feestkilo’s: met deze stylingtips lijk je slanker

© Caroline Biss

Iets te vaak ‘zijn er nog kroketten’ gevraagd aan de feesttafel? Geen nood, met enkele handige hacks heb je meteen weer je pré feestdagen-figuur terug. Met deze stylingtips lijk je instant slanker!

Slankere armen?

Om je armen wat slanker te doen lijken, kies je best voor bovenstukken met een drukke print en uitlopende mouwen die niet te strak rond je arm zitten. Ook de mouwlengte is belangrijk. De perfecte mouw stopt net boven je elleboog (dit deel is meestal het slankst) en valt los over je bovenarm.

Plattere buik?

Een plattere buik creëren, dat doe je (raar, maar waar) door je taille in de kijker te zetten. Kleding die start of stopt bij je taille legt de nadruk op het smalste deel van je romp. Perfecto’s, getailleerde jeansjasjes en biker jackets zijn dus ideaal. Een T-shirt of blouse met V-hals doet er nog een schepje bovenop. Die trekt de aandacht naar je hals en doet je bovenlichaam wat langer en smaller lijken.

Smallere billen?

Het trucje om je heupen en billen smaller te laten lijken, dat schuilt in je schouders breder maken. Een broek met grote broekzakken, een lange blazer met bredere schouders en donkere kleuren zorgen voor optisch smallere billen.

Dunnere benen?

Een rok of jurkje met iconische A-lijn tot op kniehoogte leidt de aandacht naar, je raadt het waarschijnlijk al, je taille. Perfect om je iets zwaardere benen te verbergen dus. Rechte broekspijpen zorgen voor wat extra balans waardoor je benen dus ook smaller lijken. Ook je schoenenkeuze kan wonderen doen! Stevige blokhakken of platformzolen geven je benen een boost.

Zo draag je een rok in de winter

© Ibana

Tel jij ook vol spanning af tot het rokjes-seizoen? Geen nood, met enkele handige stylingtips draag je je rokje nu al. Zo draag je een rok in de winter!

Sweater weather

Een dikke trui doet wonderen voor je winterse outfit. Toch is het belangrijk om de juiste trui met het juiste rokje te combineren. Een A-lijn of recht model (op of onder je knie) combineer je best met een rechte trui, coltrui of V-hals. Een sexy minirok vraagt dan weer om balans met een sportieve sweater of oversized exemplaar. Rok met hoge taille? Die heeft de perfecte snit voor een cropped sweater of dun geweven truitje dat je in je rok steekt.

De juiste jas

Een korte jas is een no-go wanneer je je benen in de winter wil showen. Met een lange mantel ben je zeker van een stijlvolle look die ook nog eens lekker warm is. Met een subtiele print of in een neutrale kleur, een lange mantel (tot aan je kuiten of enkels) is dubbel en dik de investering waard. Tip: hoe kleiner je bent, hoe korter je mantel moet vallen om het “verdrinkings-effect” te vermijden.

Lange laarzen = warme benen

Ook de juiste schoenkeuze verkleint het risico op onderkoeling! Trendy overknee-laarzen staan niet alleen prachtig onder je rokje, ze voelen ook nog eens warmer aan dan een broek. Een klassieke rijlaars en laarsje tot boven je enkels zijn altijd een goede tweede keuze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer